Cum sa Alegi Compania de Recuperare a Creantelor

Mmasina pe rampa

Daca te afli in cautarea unei agentii de recuperare a creantelor potrivite, este important sa stii ca aceasta piata este plina de tot felul de persoane dubioase si aventurieri. Recuperarea business-to-business nu este reglementata, si nu exista o autoritate de stat care sa reglementeze acest sector. Doar recuperarea creantelor preluate de la banci impotriva persoanelor fizice este reglementata si supravegheata de ANPC. Din acest motiv, este foarte important sa fii atent la cateva elemente care sa indice ca o companie de recuperare de creante este o companie serioasa.

Lucruri de Verificat:

1. Verifica Parerile Altora: Ar fi mai bine sa verifici daca aceste opinii sunt ale clientilor sau creditorilor, si nu ale debitorului executat. Un debitor nemultumit va vorbi intotdeauna negativ despre agentul de recuperare. Verifica compania pe retelele socile.

2. Analizarea Serviciilor Oferite: VVerifica daca compania ofera acele servicii de care ai nevoie:

-analizare si verificarea clientilor,

-urmarirea pe rolul instantelor a debitorilor

– recuperarea de creante

-recuperarea si reposesia de bunuri

– daca ofera sau nu depozitare si paza pentru bunurile recuperate

3. Verifica echipa: Verifica daca compania are personal calificat si nu este doar un avocat singur intr-un apartament de bloc. Recuperarea de creante necesita echipe in teren care sa viziteze debitorii, sa negocieze conditiile achitarii unor creante, sa investigheze si sa identifice bunurile in teren.

4. Client service: O companie serioasa ar trebui sa aiba un serviciu undete poti adresa in orice moment pentru a discuta cu angajatii si pentru a obtine informatii despre stadiul recuperarii creantelor, unde sa ti se resolve prompt orice problema.

5. Conturile Companiei: Asigura-te ca creanta ta nu va fi incasata in contul companiei de recuperare si in contul tau. Este creanta ta si este firesc sa receptionezi banii in contul tau.

6. Responsabilitatea Sociala a Companiei: Eu recomand o companie care are o responsabilitate sociala. Este ciudat , poate ceea ce scriu eu aici , totusi este importanta responsabiliatea sociala a companiei. Recuperatorul trebuie sa aduca ceva in plus pietei, sa o deblocheze nu sa o incurce. O companie responsabila social este o companie care respecta mediul de afaceri, respecta clientii si respecta debitorii

#recuperaredecreante#debitori#creante

header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1