Urmeaza un val de falimente! Cum sa ne protejam creantele?

Lipsa acuta de lichiditati va genera un val de insolvente care, foarte probabil, va depasi ca numar si indicatori relevanti criza economica din 2008 .

Acest val de incapacitati de plata va declansa efecte negative in lant care se vor rasfrange asupra partenerilor comerciali al insolvabililor.

bust, no money, insolvent

Ce mijloace au companiile pentru a se pune la adapost?

Prin deschiderea procedurii insolventei creditorii nu-si mai vor putea recupera individual creantele ci se vor intalni la masa credala cu ceilalti creditor in cadrul procedurii colective. Nu-si vor putea recupera creanta prin executare silita, pe cale traditionala, ci vor participa la distribuirea colectiva a averii debitorului . In cadrul procedurii insolventei creditorii isi pot valorifica creantele doar in ordinea de preferinta prevazute de lege:

-salariati

-statul

-creditorii cu garantati

-restul creditorilor

In majoritatea covarsitoare a cazurilor, creantele cu care creditorii se inscriu la masa credala sunt creante negarantate (chirografare). Sansele de recuperare a unei creante chirografare sunt aproape nule.

fityisz b.gy .1

Sansele de recuperare cresc exponential daca se reuseste transformarea creantei chirografare in creanta garantata. Aceasta securizare a creantei depinde de maiestria recuperatorului de creante.

Sansele de recuperare cresc exponential daca se reuseste transformarea creantei chirografare in creanta garantata. Aceasta securizare a creantei depinde de maiestria recuperatorului de creante.

De aceea este important ca titularul unei creante negarantate sa contacteze cat mai urgent, imediat, dupa ajungerea la scadenta a datoriei un recuperator de creante care sa demareze de indata negocierea cu debitorul pentru constituirea de garantii asupra creantelor detinute impotriva companiilor debitoare aflate in pragul intrarii in insolventa.

SMARTRECUPE.RO
ACHIZIITII SI RECUPERARI PRIETENENOASE DE CREANTE
TEL: 0769 998 008

CU CE INSTRUMENTE JURIDICE SE POT SECURIZA CREANTELE?

Garantiile care se pot constitui sunt

-ipoteci imobiliare

-gajuri cu sau fara deposedare

-fidejusiuni personale

-scrisori de confort

money case, wealth, finance

De ce trebuie creditorul sa se grabeasca cu acest demers?

Pentru ca, conform prevederilor legii insolventei exista posibilitatea anularii actelor juridice prin care s-au constituit garantii, daca respectivele acte au fost incheiate in cele 6 luni anterioare datei deschiderii procedurii insolventei.

ACORDAM CONSULTANTA PENTRU SECURIZAREA CREANTELOR DUMNEAVOASTRA
WWW.SMARTRECUPE.RO

SECURIZAREA CREANTEI DEPINDE DE MAIESTRIA RECUPERATORULUI !