Escrocheriile si pagubele din domeniul imobiliar sunt in crestere!

header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1


Escrocheriile si pagubele din domeniul imobiliar sunt in crestere, un fenomen care se datoreaza in mare parte asteptarilor de colaps ale pietei imobiliare. Dezvoltatorii imobiliari, in incercarea de a contracara aceste previziuni sumbre, pot recurge la doua canale principale, ambele imorale sau ilegale:

inselarea clientilor creduli si

neplata subcontractorilor prin tertipuri contractuale, adica a constructorilor mici.

Aceasta va duce la un numar mare de clienti pagubiti si la falimentul in serie al firmelor mici de constructii.

Voi prezenta in detaliu escrocheria White Tower si City Gate care a avut loc recent la Ploiesti, un caz care ilustreaza toate simptomele unei escrocherii anuntate.
Avem cazul unei antreprenoare in varsta de 73 de ani. Despre antreprenorii varstnici, cu varste intre 70 si 100 de ani, am mai scris; acestia nu sunt altceva decat expresia lasitatii unor escroci care se ascund sub ‘poala’ unor rude sau cunostinte. De asemenea, se remarca problema necunoasterii legislatiei si a drepturilor de catre cumparatorii de apartamente. Acestia, dupa ce platit in avans pentru imobilele pe care urmau sa le cumpere, ar fi putut sa le inscrie in cartea funciara, in foaia de sarcini, astfel incat acelasi imobil sa nu poata fi vandut de mai multe ori. In aceasta speta, notarii si intermediarii acestora au facut acest lucru, dar nu au recomandat acelasi lucru si celorlalti cumparatori.
In final, avem reala dorinta de acumulare a omului. Este greu de crezut ca in anul 2019, un apartament nou intr-o zona buna din Ploiesti ar putea costa doar 40.000 EUR pentru un apartament cu 3 camere. ‘Cascavalul gratuit’ nu exista decat in capcanele pentru soareci, iar dezvoltatorii au exploatat aceasta mentalitate, promitand imobile la preturi ireal de mici. Este adevarat ca luarea deciziilor proaste a fost incurajata de un avocat si doi notari, dar fara acest impuls de lacomie, dezvoltatorii nu ar fi putut vinde nimic. Totusi, trebuie sa ne gandim la acele cazuri in care oamenii sunt atrasi de promisiunea banilor usor obtinuti, fara munca – un fenomen similar cu schemele piramidale precum Caritas, SAFI,FNI.
Dar sa vedem povestea
In umbrele intunecate ale pietei imobiliare din Ploiesti, un joc periculos se desfasura in spatele fatadelor stralucitoare ale complexelor White Tower si City Gate. Era o poveste de lacomie si tradare, cu un dezvoltator imobiliar – o baba- in rolul principal, orchestrand o schema diabolica de vanzare-cumparare a apartamentelor, doar pentru a le instraina apoi catre alti cumparatori nestiutori.Din nou si din nou.
Pe data de 22 ianuarie 2024, ora 17:48, un avocat din Baroul Prahova si trei notari au fost prinsi in vartejul acestei conspiratii. Acuzati de inselaciune si fals, se spunea ca au fost parti ale unei retele care a escrocat 16 persoane, lasandu-le cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro.
Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, condusi de tenacele Mihaela Curte si adjunctii sai, Ionut Botnaru si Elena Andrei, au lansat o operatiune masiva pe 22 ianuarie. Perchezitiile au avut loc in birourile notarilor si ale avocatilor, unde secrete intunecate asteptau sa fie dezvaluite. Opt persoane au fost aduse pentru audieri, fiecare cu o poveste de spus.Si mai sunt cateva secrete acolo dar sunt scrise cu literele slavone si eu nu cunosc acestalfabet. Dar ma straduiesc sa invat.
In centrul acestui vartej de coruptie se afla un dezvoltator imobiliar din Ploiesti,” baba”, care, prin mijloace frauduloase si conventii scrise autentificate de trei notari publici, a indus in eroare 16 persoane, cauzandu-le un prejudiciu imens. Dezvoltatorul incheia promisiuni de vanzare-cumparare pentru apartamente, pentru ca apoi sa le vanda altora, lasand cumparatorii initiali cu mainile goale si inimile frante.
Dar firul conspiratiei se ingrosa. Un avocat din Baroul Prahova, intr-o intelegere secreta cu dezvoltatorul, a folosit doua societati comerciale pentru a declansa falimentul ( auto falimentul mascat) dezvoltatorului imobiliar, lasand victimele fara nicio speranta de a-si recupera pierderile. Asa cred ei. Inainte de deschiderea procedurii de insolventa, reprezentantii dezvoltatorului, impreuna cu avocatul si alti complici, au urmarit lichidarea frauduloasa a activelor, transferand bunuri imobile si retragand sume considerabile de bani din conturile companiei. Europay Solution le va aduce inapoi si de pe acea insulita din Mediterana . Call me: 0721994468
In prezent, dezvoltatorul s-a retras din proiectul de dezvoltare imobiliara, lasand locul unei alte societati comerciale ( societatea goala, caduca), care a devenit noul partener de afaceri al avocatului. In acest labirint de minciuni si tradari, adevarul asteapta sa fie descoperit, iar justitia sa-si spuna cuvantul.Si Europay Solution sa aduca banii inapoi din offshoruri.

Totusi lipsa de carte juridica cu adevarat betonata se vede din modul de operare a acestora. Este adevarat ca daca stii sa folosesti instrumentul insolventei acesta poate fi un panaceu pentru multe gauri financiare dar sa nu tii cont de faptul ca tranzactiile pe ultimii 3 ani inaintea de deschiderea a procedurii insolventei sunt anulabile si sa folosesti acelasi notar pentru vanzarea de mai multe ori al acelorasi active arata ca probabil suntem in fata unor absolventi de Titu Maiorescu ,Alexandru Ioan Cuza sau alte cooperative de productie de juristi in serie.
Unde poate fi de ajutor EUROPAY SOLUTION, si cu mine in asemenea spete spete ?In primul rand in verificarea dezvoltatorului si al faunei care traieste in jurul acestuia. Am suficienta experienta in business si in viata si in recuperare pentru a pune pe masa elementele unei viitoare tepe, pot investiga pentru ca am experienta de peste 25 de ani unde au ajuns banii dezvoltatorilor inclusiv in paradisul fiscal care pentru mine este o carte deschisa. Deschisa acum 28 de ani. Si marea pasiune profesionala