Mame si bunici in functii de conducere: desertul meu favorit

header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1


Mereu m-am bucurat cand am observat o schimbare in managementul unei companii, mai ales atunci cand un om de afaceri – simplu la minte – decide sa-si numeasca mama sau bunica in functia de administrator sau asociat. Intr-o piata plina de tactici adesea prost aplicate, unii considera aceasta miscare ca fiind o strategie sau o tentativa de a evita responsabilitatea pentru diverse actiuni discutabile. In realitate, este o pura nerozie.
Pentru mine, in calitate de recuperator si speculator de creante, aceasta reprezinta una dintre cele mai valoroase evolutii. Desi poate suna cinic, astfel de modificari in structura organizationala a companiilor dezvaluie o vulnerabilitate distincta. Nimeni nu isi doreste sa vada o mama sau o bunica in situatii de presiune, confruntandu-se cu intrebari delicate, dand declaratii sau semnand documente cruciale. De aceea, rata mea de recuperare a atins 100% in astfel de cazuri, inclusiv in situatii in care compania a solicitat insolventa.
Un exemplu recent se refera la societatea PARC RESIDENCE ALPHA SRL din Alba Iulia. In noiembrie 2023, aceasta a optat pentru insolventa. Ceea ce este interesant este ca, in preajma acestei cereri, functia de administrator a fost preluata de Cristian GANEA, iar Olga JIDVEIAN, mama, a devenit actionar majoritar, detinand 80% din capitalul social. Aceasta schimbare a avut loc in urma cresterii datoriilor companiei, asa cum se reflecta in bilantul financiar din 2022.
Una dintre abordarile mele preferate in recuperare este sa astept ca debitorul sa greseasca.
Inchei aici ca pornesc spre Alba… am de purtat o discutie
Laci dixit