Plafonarea preturilor bataie de joc sau incompetenta?

Pierduti in labirintul legilor sau rapirea din SERAL!

labirintul legilor

Plafonarea preturil bataie de joc sau incompetenta?

Pierduti in labirintul legilor sau rapirea din SERAL!

 Zilnic citesc noile legi publicate. Pe diagonala. ( Nu spun unde citesc este ceva personal.)  Am citit OUG care reglemeteaza plafonarea adaosurilor.  Iaca iaca ce scrie acolo:

„cota de adaos comercial practicata de comerciant la vanzarea cu amanuntul si cash&carry este de maximum 20% fata de pretul de achizitie, la care se adauga cheltuielile directe SI INDIRECTE ale comerciantului”.

Whaaaaat? Pana la urma cat e adaosul maximum 20 % sau mai mult?

 Daca la 20% mai adaug amortizarile, cheltuiala cu resursa umana, chirii si a.s.m.d preturile ar trebui sa creasca nu sa scada. Azi marja de profit al retailerilor este 3-5%. Acest OUG este o invitatie la marirea marjei la 20 %!!!!! Plateste fraiere!  ( printre care primul sunt eu).

 Nu as fi avut nimic de comentat daca  unitatea protejata numit Guvern s-ar fi referit la costuri directe: pret de achizitie, taxele de toate felurile, transport, manipulare costuri legate de produsele respective dar de ce si costurile indirecte?

Sper ca supermarketurile sa fie mai de “gasca” decat guvernul si sa nu aplice acest OUG sa nu ma puna sa scot bani mai multi din buzunar pentru cele zilnice.

Judecati si Voi daca aceasta prevedere este o bataie de joc sau pur si simplu s-a nascut din incompetenta unor seralisti intarziati. ( de aici si carpeta din casa parinteasca a guvrenantilor “ Rapirea din seral”).


header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1