Recuperarea de creante, vanatoarea mea fara sange: O calatorie inceputa in 1993

header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1

Recuperarea de creante, vanatoarea mea fara sange: O calatorie Inceputa in 1993

In 1993, am intrat in lumea consultantei, specializandu-ma in inmatricularea si administrarea companiilor offshore. Cu timpul, am observat ca relatia dintre client si consultant este una foarte stransa, mai ales in acest domeniu sensibil al optimizarii fiscale. Aceasta relatie de incredere mi-a permis sa descopar alte probleme cu care se confrunta clientii mei, in afara celor fiscale. Una dintre cele mai frecvente era dificultatea de a recupera creantele.
Am identificat doua nevoi principale ale clientilor mei:
Cum sa recupereze creantele de la debitori.
Cum sa negocieze cu creditorii, astfel incat afacerea lor sa nu se blocheze.
Pentru a raspunde acestor nevoi, am dezvoltat un departament specializat in recuperarea de creante. In scurt timp, aceasta noua ramura a afacerii a ajuns sa reprezinte 40% din cifra de afaceri totala. Daca activitatea de consultanta offshore era mai teoretica si se desfasura in principal la birou, recuperarea de creante a adaugat un nou nivel de dinamism si implicare pe teren in activitatea mea profesionala.
Nu am facut-o singur. La apogeul activitatii, am avut o echipa de 29 de profesionisti, plus personal auxiliar, soferi si administratori.
Pentru mine, recuperarea de creante a devenit mai mult decat o afacere; a devenit o pasiune. Imi place sa identific creante interesante pe care alti avocati le considera irecuperabile si sa le transform in oportunitati de afaceri profitabile. Este vanatoarea mea fara sange.

Desi sunt implicat in tot felul de creante, evit sa ma ocup de creantele pe care persoanele fizice le au fata de banci. In acelasi timp, daca intalnesc un debitor persoana juridica care a a facut tot felul de acorbatii juridice pentru a pacali creditorul, nu ezit sa iau masurile legale necesare. In raportul cu un debitor el poate fi cel mult frumos ca cel destept sunt eu!
Acum recuperarea de creante este activitatea mea principala iar celalte servicii; consultanta in debit management, pregatirea compnaiilor pentru isolventa, insolventa, implicarea de structuri offshore intre creditor si debitor , divizarea debitorului pentru a-l ajuta sa poata plati sunt cele care vin sa completeze paleta serviciilor mele
Cu o abordare etica si o echipa dedicata, am reusit sa transform aceasta ramura a afacerii intr-un succes. Este, asa cum imi place sa spun, „vanatoarea mea fara sange”.