Sanevit 2003 SA – companie de stat dizolvata din culpa Ministerului Economiei.

Grava neglijenta sau mai mult?

Sanevit 2003 SA – companie de stat dizolvata din culpa Ministerului Economiei.

Fosta fabrica de seringi de unica folosinta Sanevit 2003 SA a fost si dizolvata si s-a si deschis procedura insolventei  . Ambele dosare au fost initiate de  Europay /www.smartrecupe.ro , achizitor de creante comercialea si recuperator de creante.

Acest recuperator a obtinut atat dizolvarea Sanevit 2003 SA. cat si deschiderea procedurii insolventei.

seringi

Culpa pentru dizolvarea si probabil falimentarea fabricii ii apartine Ministerului Economiei: unicul actionar al companiei.

Culpa pentru dizolvarea si probabil falimentarea fabricii ii apartine Ministerului Economiei: unicul actionar al companiei.

Imi este greu sa nu ma gandesc ca  Sanevit 2003 SA, un mare proprietar de active imobiliare in centrul Aradului – a fost lasat sa moara in mod premeditat. De ce? Pentru ca  ministerul si onor ministrul nu si-au indeplinit obligatiile cerute de lege.

O fi doar o banala neglijenta in serviciu sau un joc facut in favoarea mafiei.

imobiliare?  (Va rog sa observati semnul intrebarii).

Compania a fost in procedura de administrare speciala instituita prin L 137/2002. Acest regim presupune indeplinirea unor obligatii imperative din parte autoritatii  tutelare (Ministerul Economiei   in calitate actionar unic) :

  • 1. supravegherea financiara de catre institutia publica implicata constand in obligatia societatii comerciale de a efectua toate platile catre creditorii bugetari, furnizorii de utilitati, creditorii comerciali
  • 2. numirea unui administrator special
  • 3. acordarea unui mandat special administratorului special pentru respectarea disciplinei economico- financiare si a graficelor de reesalonare a datoriilor restante etc.

Ministerul nu numai ca nu numit si mandatat un administrator special dar a lasat compania fara administrator si consiliul de administratie.

Ministerul nu numai ca nu numit si mandatat un administrator special dar a lasat compania fara administrator si consiliul de administratie.

Aceasta a fost unul din motivele  pentru care Europay/ Smartrecupe.ro a solicitat dizolvarea societatii. (Si a reusit bineinteles.)

A doua bresa exploatata de smartrecupe.ro (Europay)  a fost neintocmirea si ne depunerea bilanturilor !!!!!!

Ministerul economiei atat de mult s-a preocupta de buna administrare a societatii  Sanevit 2003 SA precum si de „respectarea disciplinei economico financiare” incat nu a depus raportarile financiare.

Atasat gasiti sentinta de dizolvare.

Cauza: lipsa administratori si nedepunerea bilanturilor 

Sentinta de dizolvare  AICI

insolvency, sign, place-name sign

header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1 1

La prima vedere compania pare ca este una neadministrata.

Instanta retine ca societatea comerciala Sanevit 2003 SA, nu are administratori din 2017.

Si totusi administratorii nevazuti, inexistenti , imperceptibili fac acte si fapte de comert in numele si pe seama societatii in calitate de administratori. Paguboase pentru socitate!

De exemplu la data de

  • 12. 10. 2018 (la un an dupa presupusa eliberare a functiei de administrator) I.G. fosta membra al C. A semneaza cu  S.C. Gedi Security srl contractul de prestari servicii de paza nr 200/12. 10. 2018; contract din  care s-au nascut datorii purtatoare de penalitati care nu s-au achitat niciodata.
  • Un alt membru , tot inexistent statutar retrage de la Enel o suma de bani  ( o garantie constituita de Sanevit 2003 SA) din care plateste un alt furnizor cu o creanta scadenta ulterior altor creante. Cine a retras banii? Un membru CA cel nexistent. Doamna C.G. In calitate de representant legal. Ma intreb daca a primit duduia o spaguta caaaat de mica pentru aceasta plata. Ma intreb ca un mosh curios ce sunt.

 Un alt exemplu.

 La data de 06. 07. 2018 , aceeasi I G. membru nenumit, inexistent imperceptibil semneaza un alt contract comercial. Creantele izvorate din acest contract au fost cauza admiterii cererii deschiderii procedurii insolventei Sanevit 2003 SA,. Cererea de insolventa a fost introdusa tot de Europay (Smartrecupe.ro).

Interesant este ca membrii CA care desi neavand in mod formal aceasta calitate, dar

care semnau contracte care impovarau financiar compania nu s-au aparat in dosarul de insolventa. Au lasat compania sa fie dizolvata de Europay/Smartrecupe

Subliniez din nou: Sanevit 2003 SA, este un mare proprietar de active imobiliare chiar in
centrul Aradului

Ministerul nu numai ca nu s-a aparat dar a depus documente in care comunica faptul ca nu mai sunt interesati de Sanevit 2003 SA.

Citez din sentinta civila nr. 47. „In urma analizei acestei situatii care rezulta din ordinele de ministru s-a constatat ca privatizarea debitoarei, reorganizarea acesteia si administrarea speciala nu mai reprezinta o prioritate”. Adresa este semnata chiar de actualul ministru al economiei dl. Nasui, Adauga judecatoarea.

 Sentinta AICI

ministrul economiei sedinta cotroceni prioritati solutii 690123

Suntem oare in fata unei fraude planificate din timp sau doar in fata unei neglijente
in administrarea bunului public?
Cui foloseste abandonarea Sanevit 2003 SA?
Cat sunt penalitatile de intarziere care au curs din momentul aparitiei starii iminente a incapacitatii de plata a Sanevit 2003 S.A si momentul in care Smartrecupe. ro/Europay a deschis procedura insolventei?
Oare in afara celor trei membri ai CA cu mandatele prelungite tacit prin efectuarea de acte si fapte juridice in numele societatii va mai raspunde si altcineva?
O sa vedem curand!


cursrecuperar