Bancherii romani vor sa blocheze utilizarea Revolut!

Circula un zvon ca Asociatia Bancilor va solicitia BNR sa blocheze utilizarea cardului Revolut in Romania. Iar BNR va da curs solicitarii!.

Motivul ar fi ca bancile nu    i-au putut executa pe cei   230 000 de debitori , cu credite la banci pentru ca acestia nu mai folosesc sistemul bancar romanesc si “mermelesc” banii si businessul prin apliactia Revolut.

Si eu folosesc Revolut si imi place cum functioneaza.

Revolut este si va fi  un   fintech solid si de incredere.

Problema nu e la Revolut. Este la bancherul roman rapace si rau intentionat , care a indesat pe gatlejul romanului mai multe credite decat putea rambursa. De dragul unor comisioane  si bonusuri imediate.

Interesul  clientului roman a fost calcat in picioare. Incultura (scuzabila de altfel) al consumatorului roman de servicii bancare a fost exploatata la maxim.

Bravo datornicului roman ca a gasit solutie pentru a fenta bancherul strain venit sa secere bani pe la noi

bancher agressive
header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1 1

Cum am aflat?

Cum am aflat de aceasta informatie ? M am intalnit la zbor cu un tanar care lucreaza la BNR la divizia de cyber-banking ( sau ceva similar). Nu are o functie  mare. Administreaza o baza de date si indeplineste ceva funtie de impingator de hartii la Asociata Bancilor.

El s-a laudat cat de tare este diviiza de cyber banking al  BNR . Si iata ca in curand vor da curs solicitarii asociatiei bancilor si cu un singur click vor bloca ip ul ( daca am inteles bine, sunt un analfabet tehnic) Revolut si  utilizatorii  acestui card nu vor mai putea ridica numerar de la ATM  uri ba chiar nici transferuri in sistem nu vor putea face ca bancile din Romania nu vor compensa platile.

Concluzia este ca ca trebuie urgent sa ne pregatim o solutie alternativa la Revolut.

Iata ce alternative am gasit!

Monese

În februarie a anunțat că intră oficial în România și e, deocamdată, cea mai potrivită alternativă. Suportă plata prin Apple Pay, poți să adaugi bani destul de ușor în cont, transfer bancar local și internațional și între utilizatori, ai un card fizic pentru plăți și e gratuit pentru versiunea Simple. La fel ca Revolut, face bani prin conturile premium. Local, oferă IBAN românesc prin Libra Bank. Și acesta e un semn al diferenței: vrea să folosești serviciul ca fiind sută la sută adaptat pieței.

Monese are mai puțin utilizatori (circa două milioane și speră ca în România să ajungă la nouă sute de mii de clienți în 2020), în timp ce Revolut, la nivel global, a trecut de zece milioane. Ăsta poate fi un avantaj când vine vorba de asistență și de rezolvarea rapidă a problemelor. Sigur, și aplicația arată diferit și aș zice că un pic mai bine. Dar poate că asta nu contează pentru prea mulți utilizatori, așa că e un beneficiu secundar. Are trei planuri: Simple, Classic și Premium, ultimele două având un preț de 5,95 euro, respectiv 14,95 euro pe lună.

Curve

Are, probabil, cel mai nepotrivit nume pentru piața din România. Curve e însă o alternativă destul de bună. Spre deosebire de celelalte două, miza companiei e să-ți dea un singur card, un singur cont, iar acolo să-ți aduci toate celelalte carduri. E, după cum se autocaracterizează, un fel de Netflix pentru serviciul financiar. Un avantaj aici ar fi că, dacă plătești cu cardul greșit sau vrei să schimbi cardul de pe care plătești, o poți face ușor din aplicație.

Altfel, dispune de celelalte opțiuni deja populare în fintech, cum ar fi transfer de bani, securitate sporită (față de aplicațiile clasice de la bănci) și se remarcă printr-un mare avantaj: nu trebuie neapărat să alimentezi contul. Dat fiind că ai mai multe carduri în aplicație, pur și simplu folosești cardul pe care ai bani. Sunt trei planuri: gratuit, Black și Metal. Ultimele două au un cost de 10 euro, respectiv 15 euro cu diverse beneficii și card de metal pentru ultima.

Orange Money

E o alternativă cumva aparte. Nu a pornit independent, ci a fost creată de la zero de un operator. Astfel, are două avantaje directe: siguranța banilor tăi și garanția că nu falimentează. Orange Money e gratuit, dar trebuie să fii abonat Orange prin cartelă prepay sau abonament. Sau, dacă vrei card Platinum, costă 40 de lei pe lună. Cumva de așteptat până acum, ai transferuri interbancare, între conturi Orange Money, poți plăti cu telefonul prin Apple Pay, eventual îți reîncarci cartela și mai e un avantaj: poți plăti facturi (pentru circa 70 de companii) direct în aplicație. Așa ceva mai ai în unele aplicații ale băncilor.

Nu scapi însă de comisioane, că Orange Money încă nu e în vreun parteneriat cu vreun bancă. Dar comisioanele le afli direct de la banca ta și sunt valabile și pentru alte soluții fintech. Însă avantajul acestei aplicații e că, fiind abonat Orange, mai ai niște beneficii conexe, cum ar fi 10% bani înapoi în cont (în limita a 40 de lei lunar) la plata facturilor Orange, 4 GB internet mobil ca bonus sau dublarea punctelor Thank You pentru plata facturii.

Paysera

E mai puțin cunoscută, dar e clar ce visează să facă: să înlocuiască Revolut în preferințele tale. Doar că e o alternativă în măsura în care chiar nu vrei să ai de-a face cu cele de mai sus. E departe de-a oferi aceleași funcționalități. Se bazează mai ales pe transferuri bancare, iar în aprilie a anunțat că vei putea folosi serviciul direct din aplicațiile BCR, Banca Transilvania și ING. Demersul se bazează pe directiva PSD2 implementată la nivel european, ca băncile să ofere mai multă deschidere către serviciile fintech.

Ce înseamnă demersul Paysera e că intermediază plățile pe care le-ai face direct cu contul tău bancar. E ceva mai rapid să plătești direct din internet banking și serviciul s-a remarcat acum cu acest anunț, dar nu e un beneficiu extraordinar pentru un număr mare de clienți. Însă Paysera are un centru de servicii clienți în România, un curs valutar bun și primești un card să plătești cu el.

Ce să alegi după toate astea?

Îți recomand Monese .Dacă te interesează mai ales transferurile de bani, mai ai soluții ca Transferwise și Volt. Nu există însă o aplicație perfectă, ci există servicii care sunt potrivite într-un anumit moment. În ciuda acestei liste de alternative, nu înseamnă că Revolut nu mai e bun, dacă ție îți e bun. Alți clienți s-au lovit de alte probleme și implicit caută ceva nou.

Pentru sanatatea ta financiara consulta un consultant in chestiuni de creante!


header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1 1