Cauze pentru care companiile de SSM au dificultăți în recuperarea facturilor

header smartrecupe 1903x578 6 1024x311 1

Mult timp am avut o reticență în a face recuperare de creanțe retail pentru companii care activează în domeniul SSM, companii de leasing sau care prestează servicii de management al deșeurilor. Totuși, de aproape doi ani, am reușit să recuperăm cu succes creanțe pentru aceste companii. Acum avem suficientă experiență pentru a putea identifica principalele motive pentru care aceste companii care facturează lunar au sau ar putea avea probleme în recuperarea creanțelor:

  1. Lipsa unui contract sau un contract neacoperitor: De multe ori, văd contracte SSM în care obiectul contractului nu este definit clar, la fel și momentul în care serviciul este considerat efectuat și recepționat.
  2. Inexistența penalităților sau penalități prea mici: Un contract fără penalități este o invitație la neplată. Facturile în domeniu sunt destul de mici, iar clientul mizează pe faptul că nu merită cheltuiala unei acțiuni în justiție și cheltuiala cu punerea în executare a unei sentințe. Mai ales dacă clientul este o companie cu un capital social de 200 RON… Dar există soluții!
  3. Nemonitorizarea adecvată a debitorilor sau monitorizarea lor incorectă.
  4. Nesolicitarea la timp a banilor de la client sau solicitarea în afara perioadei operative în care șansele de recuperare sunt maxime: Până la urmă, sunt banii tăi pentru care ai muncit! Cere-i, dar cere-i la momentul potrivit.
  5. Dialogul neadecvat cu clientul: Scriptul folosit cu clientul contează. Este foarte important să știi cum să vorbești la telefon cu clientul, să fii pregătit să răspunzi la orice obiecție și să conduci dialogul acolo unde trebuie. Dilema veșnică: „Dacă presez clientul, se va duce la un concurent de-al meu.” Reformulat, această problemă sună așa: vrei doar să muncești sau vrei să fii și plătit? Sau: ce este mai rentabil, să consumi resurse (salariul angajatului, energie, carburant etc.) și să nu fii plătit sau să nu mai prestezi unui rău platnic? Alegerea îți aparține.

După aproape doi ani de când recuperăm creanțele în domeniul SSM, avem și soluția pentru tine! Aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *